اولین جلسه مدیریت چرا در سال ۱۴۰۳ با حضور مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران برگزار شد
در راستای برنامهریزی و ساماندهی مراتع و اجرای طرحهای مرتعداری، اولین جلسه مدیریت چرا در سال ۱۴۰۳ با حضور مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، معاونین، مدیران ستادی و شهرستانی، کارشناسان مربوطه و اعضای کارگروه مدیریت چرا در محل سالن جلسات این اداره کل برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در این جلسه، رضا بیانی ضمن تاکید بر اهمیت مراتع در حفظ آب و خاک و تولید علوفه دامی، بر ضرورت برنامهریزی دقیق و علمی برای مدیریت چرا در مراتع استان تهران تأکید کرد.
وی اظهار داشت: مراتع استان تهران به عنوان یکی از مهمترین منابع طبیعی کشور، نقش بسزایی در حفظ تعادل اکوسیستمهای طبیعی، جلوگیری از فرسایش خاک، تولید علوفه دامی و رونق دامپروری ایفا میکنند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با بیان اینکه طرحهای مرتعداری در راستای بهرهبرداری اصولی از مراتع و حفظ و احیای این منابع ارزشمند اجرا میشود، گفت: یکی از مراتع استان دشت لار به مساحت 72 هزار هکتار است که می توان گفت یکی از مهمترین مراتع به جهت تامین غذایی و انجام طرح های مرتع داری است.
وی افزود: با توجه به پایش و مستند سازی انجام شده در خصوص شناخت منطقه و دامداران این دشت در دو سال گذشته امسال باید عملکرد مثبتی داشته باشیم.
بیانی با بیان این مطلب که بهرهبرداری اصولی از مراتع و حفظ و احیای این منابع ارزشمند بسیار حائذ اهمیت بوده و از طرفی دشت لار یکی از مناطقی است که تامین گوشت مصرفی هموطنان عزیز را برعهده دارد افزود: اینجانب و معاونین من به صورت هفتگی و مستمر در در لار حضور خواهیم یافت و ضمن اینکه به طور مستقیم بر عملکرد ماموران یگان حفاظت در منطقه نظارت کرده به حل مسائل و مشکلات دامداران خواهیم پرداخت.
وی در ادامه به تشریح دستور کار جلسه پرداخت و گفت: در این جلسه، ضمن بررسی وضعیت مراتع استان، در خصوص برنامهریزی برای صدور پروانه چرا، صدور کارت تردد دامداران، تعیین ظرفیت مراتع، ساماندهی عشایر و دامداران، کنترل و نظارت بر چرای دام، پیشگیری و اطفاء حریق مراتع و سایر موضوعات مربوطه بحث و تبادل نظر گردید.
در ادامه جلسه، سایر اعضای کارگروه مدیریت چرا نیز به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص چگونگی مدیریت چرا در مراتع استان تهران پرداختند.
در پایان این جلسه، مصوبات لازم اتخاذ و مقرر گردید تا ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها نسبت به اجرای دقیق مصوبات اقدام نمایند.
امید است با برنامهریزی و تلاشهای صورت گرفته، شاهد بهرهبرداری اصولی و پایدار از مراتع استان تهران و حفظ و احیای این منابع ارزشمند برای نسلهای آینده باشیم
ارسال به دوست